Image
Gözde Cirit | Friday, July 15, 2022 | uzun deri opera eldiveni

Uzun Opera Eldiveni ile Sıra Dışı Bir Dokunuş

Kadınlar için zariflik timsali olan opera eldivenleri, deri eldivenlerin asaletine adeta gösteriş katarak, sıradan bir kıyafeti bile ihtişamlı hale getiriyor.

Opera eldivenleri kıyafetlere sıra dışı bir dokunuş katmak için kullanılmaktadır. Kadınlar için zariflik timsali olan opera eldivenleri, deri eldivenlerin asaletine adeta gösteriş katarak, sıradan bir kıyafeti bile ihtişamlı hale getiriyor. Etiyopya Napa kuzu derisi veya İtalyan Napa kuzu derisi gibi kaliteli derilerle yapılan uzun deri eldiven kadın eldiven modellerinin özel kreasyonu oluyor. Uzun opera eldiveni genellikle gece kıyafetlere bütünlük sağlamak için tercih ediliyor. İş hayatında veya günlük kıyafetlerde kullanılacak deri eldivenlerden daha gösterişli eldivenlerdir.

Uzun Opera Eldiveni Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Opera eldivenlerinin uzunluklarının dirseklere, hatta omuzlara kadar olması tüm kolu sarmasını ve tüm dikkatleri üzerinize çekmenizi sağlıyor. Cilt ile temas eden ve geniş bir alan kaplayan uzun deri eldiven kadın teni ile bütünlük sağlaması kullanım rahatlığı sağlıyor. Eldiven konusunda sektörün öncü firmaları Napa kuzu derileri kullanmaya özen gösteriyor. Esnek ve yumuşak olan Napa kuzu derisi, cilt ile uyum sağlıyor. İçerisinde yer alan modal, saten, ipek gibi ince ve cilt ile uyumlu astar türleri uzun opera eldiveni kullanımını kolaylaştırıyor.

Kullanılan deri ve astarların cilde nefes aldırma özelliği sayesinde cilt sağlığı korunuyor. Uzun opera eldiven modelleri genellikle kışın kullanıma uygun gibi düşünülse de nefes aldıran özellikleri sayesinde kış mevsimi dışında da kullanılabiliyor. Uzun süreli kullanılsa bile ciltle hava temas ediyor olması ellerin terlemesinin önüne geçiyor. Ciltte oluşabilecek kızarıklık veya kuruluklar da bu sayede önleniyor. Uzun deri eldiven kadın modellerini özel günlerinin bir parçası haline getirmek  isteyen kadınların deri kalitesine ve astar kalitesine özen göstermesi öneriliyor.

Uzun opera eldiveni alırken eldivenin bedeni son derece önemlidir. Eldivenin kişiye özel olması ve ele tam oturması gerekir. El bedenine göre dar ve küçük eldivenler elin rahat hareket etmesinin önüne geçer. El bedeninden büyük eldivenler ise eldivenin sürekli kaymasına, şık görünümün kaybolmasına ve elin kavrama yetisinin azalmasına neden olur. Bu durum dıştan görünümü de olumsuz etkiler. Bundan dolayı eldiven alınmadan öncesinde web sitemizde yer alan beden tablosuna özen gösterilmeli veya eldivenler denenmelidir.

Uzun Opera Eldiveni Modelleri

Uzun opera eldivenleri klasik ve trend eldiven modelleri olacak şekilde iki ayrı alt başlığa ayrılır. Parmaksız modellerde opera eldivenleri yine dirseğe veya omuza kadar uzanır ancak parmakların başlangıç kısımlarında sonlanır. Özellikle, kolsuz abiye elbiselerde kollarınıza kadınsı bir dokunuş katmak için tercih edilir.

Trend opera eldivenleri ise farklı desen ve tasarımlardan oluşabilir. Üzerine zımbalar sabitlenmesi eldivene asi ve sert bir dokunuş katar. Bunun yanı sıra kıyafetin gösterişini de arttırır.