Image
Gözde Cirit | Friday, July 15, 2022 | Hakiki Deri Eldiven

Hakiki Deri Eldiven

Deri eldivenler şıklığın sembolü haline gelmiş aksesuarlardır. Kışları ellerin sıcak kalması ve kıyafet kombinlerini tamamlamak için tercih edilir. Sürücü eldivenleri veya opera eldivenleri gibi modeller ise eldiven kullanımını adeta dört mevsime taşır.

Deri eldivenler şıklığın sembolü haline gelmiş aksesuarlardır. Kışları ellerin sıcak kalması ve kıyafet kombinlerini tamamlamak için tercih edilir. Sürücü eldivenleri veya opera eldivenleri gibi modeller ise eldiven kullanımını adeta dört mevsime taşır. Moda sektöründe birbirinden farklı model ve fiyatlandırmalara sahip deri eldiven bulmak mümkündür. Eldivenlerdeki temel ayrımı sağlayan unsur ise kuşkusuz ki deri ve işçilik kalitesidir. Hakiki deriden üretilen eldivenler değerli ve kıymetli parçalardır. Özellikle ince el işçiliği ile yapılmış ve işlenmiş hakiki deri eldivenler evladiyelik değer taşıyan aksesuarlardır.

Kuzu, koyun, geyik, domuz derisi yaygın kullanılan deri türleri olup her bir derinin sağladığı konfor ve hissiyat farklıdır. Hava alan gözenekli yapısı sayesinde elin havasız kalması önlenir. Bu durum cilt sağlığı için altın değerindedir.

Kullanılan derinin esnek ve yumuşak olması kullanım rahatlığı sağlayan bir özelliktir. Özellikle Napa kuzu derisi, yumuşak ve pürüzsüz dokusu sayesinde el ile bütünleşir. Kullanıcılarına özel ve lüks bir deneyim yaşatır.

Hakiki Deri Eldiven Modelleri

Hakiki deri eldiven modelleri farklı tasarımlarda üretilirler. Kırmızı, siyah, kahverengi ve beyaz gibi renkler eldiven üretiminde yaygın olan renklerdir. Kadın, erkek fark etmeksizin kişiler zevklerine uygun eldiven rengine sahip olabilir.

Bazı modeller üzerinde yer alan dekoratif nakış detayları hakiki deri eldivenlere ayrı bir soluk getirir. Sadeliği sevenler için desensiz düz modeller de bulunur. Kişiler farklı tasarımlara sahip hakiki deri eldivenlere dolaplarında yer vererek kıyafetlerine en uygun eldiveni giyebilirler.

Parmaklı ve parmaksız modeller de ayrı bir kategoride yer alır. Parmaklı modeller elleri sıcak tutması nedeniyle daha çok tercih edilen modellerdir. Parmaksız modeller ise genellikle sürücü eldiveni olarak veya iyi tutma ve kavrama becerisi gerektiren uğraşlar sırasında kullanılmak için tercih edilir.

Hakiki Deri Eldiven ile Suni Deri Eldiven Arasındaki Fark Nedir?

Eldiven ve deri üzerine yoğunlaşmış markalar ürünlerinde hakiki deri kullanmaya özen gösterir. Hakiki deri hayvansal kaynaklı bir deri türü olup halk arasında “gerçek deri” olarak adlandırılır. Suni deri ise tamamı ile fabrikasyon bir kumaş türüdür. Kumaş, mukavva gibi parçaların petrol alaşımlı kimyasallar ile bir araya getirilip boyanarak deri görünümüne sahip bir kumaş elde edilmesidir. Suni deri ve hakiki deri arasında ciddi, temel farklılıklar bulunur. Bu durum suni deri eldiven ile yaşanılacak deneyimi direkt olarak değiştirir. Suni deri ve hakiki deri arasındaki farklılıklar aşağıdaki gibidir.

·        Suni deri içerisinde kullanılan kimyasallar cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabildiği gibi konforlu bir kullanıma sahip değildirler.

·        Güneş ışınlarına maruz kalması ile renklerinde kısa süre içerisinde solmalar görülebilir.

·        Suni derinin kısıtlı bir kullanım süresi bulunmaktadır. Kısa bir süre sonra pul pul dökülme görülmesi yaygındır. Bu durum ardından eldivenler genellikle kullanım dışı kalır.

·        Hakiki derilerin hava geçirme özelliği suni derilerde yoktur. Yapay bir kumaş türü olan suni deri, hakiki deride bulunan deri gözeneklerine sahip değildir.

·        Uzun süreli kullanımlarda eli terletir ve elin havasız kalmasına neden olabilir.